Sunday, October 21, 2012

CADAR-AKEMI



Banyak2 brand cadar...rasa2 nya apa yg bagus...

Setakat nie...kalau kualiti kain...sy suka brand akemi...tentang harga...kompom mahal tp jangan lah beli yg tiada diskaun...utk cadar shj byk pilihan yg cantik n sedap2 dgn harga yg berpatutan...pernah jgk beli yg murah sgt...d kedai familia tu...tp kain nya nipis...n corak2 nya pn tidak berapa bes..selain tu prna beli brand chester..favourita..n x igt apa lg...opkos byk cadar yg kita perlu ada...boring la kalau pakai yg tu saja kan...koman2 pn atleast ada la 2/3...

cerita psl cadar akemi nie...corak nya byk yg lawa2...bunga2..abstrak..katun2...mcm2 ada...tiap kali mo hari raya kompom aku beli cadar baru jgk..hihi...

mo cerita sebenarnya...raya baru2 nie...aku beli la cadar akemi yg sales 70%...opkos aku beli yg sales smpi 70%...1 set cadar king size wiy comforter nya harga dlm 240 klu tak silap...murah kn...kira nya pilih la cotton yg paling tebal. ..bole compare brapa theread cotton tu...besa pili tingok thru gbr luar bungkusan cadar2 tu shj...kira nya puas hati la...

mn la larat mo bkk bungkusan tu n cek apa2 yg tak ok kn....kesian sm tu salesman nya...so lps byr. ..balik rmh cuci...dkt raya b4 balik kg...bilik tidur pn d hias2 jgk...sekali psg cadar baru tu...wahhhhh puas hati...kaler dark pink meruuun gtu....tapi nyaaaa....urmmmmm patut la akemi ni suka bt sales turun harga gila2...70%...rupa2 nya cadar tu ada spoil....b4 beli cadar yg nie...yg lain2 pn prna jgk perasan spoil2 nya tu...tp x kesah sgt la kn...psl beli yg suda sales....yg kali nie. ..cadar nya ok...tp sarung bantal 2 bijik tu...corak kain tu d potong/dijahit x cantik...mcm jahit lebih2an kain shj...nmpk huduh trus kn...tinguk la gbr tu...klu last yr yg spoil nya comfoter tu mcm bkn king size...kici sgt...

sarung bantal tu corak nya tidak sm...1 nmpk bsr tu corak...yg 1 nmpk corak separuh ja...urmmmm....patut la sales...tp oleh kerana kain cadar tu cotton yg tebal...sy ok kan ja:)

dah pakai pun...

cadar patut ganti tiap2 minggu kn...termasuk yg lapis dlm nya tu...bkn baju ja mo ganti2...tenpat beradu pun misti lawa...mcm2 pesen cadar aku ada...hihi

Published with Blogger-droid v2.0.4

1 comment:

Nani said...

Salah satu hobi ku juga ni membeli cadar. Ya Akemi mmg bagus tp kira okla ba tu wpun sarung bantalnya pakai lebihan kain, jgnja cadarnya kuyak ka... Tp aku blm prnh beli yg harga rm240 la. Paling mahal rm99 kali slps diskaun. Bah, mari kasi tmbh koleksi tp katil aku masi queen size hehe.