Monday, June 20, 2011

lapar ?????

arini my doter yg coming 8 yr ol dis july..
mcm besa aku ambik dr skulah agama nya..
kc mkn dlm keta..
oso tukar baju skulah sesi ptg dlm keta jgk..

lps dia mkn..sukr lah nak..kenyang suda
tukar baju..
sambil dia tukar baju skul..
dia tanya soalan????

anak: mama napa bah bujur-jubur(dia suka ckp mcm tu dr kecik)..suka mkn dia pnya suar/spendot nya..

mama: kakak tu mmg mc tu..besa lah..

anak: owh..kakak tau kenapa..psl bujur dia lapar..tu la psl dia mkn suar kakak...
        
aku trus te diam dgr tu dia pnya jwpn...
hahaha..ndak te ckp apa2 suda..

buli2 dia kc ckp bujur dia lapar tu la psl spendot nya te masuk dlm..
hahaha..

Friday, June 17, 2011

ini lah hadiah nya..


salam..
aritu kan aku ada ckp..
mo kc tau apa hadiah anibeseri yg aku dpt..
hehehe..:p
ekceli kira mcm hadiah yg aku request la bah nie..
mmg tiap2 tahun teda kisah la hadiah apa..
hadiah befday kah..anibeseri kah..mothers day ka..
bkn nya laki aku yg voluntere mo kc hadiah..
aku yg akan demand awal2..
silap2 setahun b4 tu..suda akurequest apa aku mau..
hahaha...
teruk kan aku nie..
tp aku tau laki aku akn kc hadiah dgn hati yg ikhlas..
selagi ada $$$..dia akn kc jgk..
klu teda $$$ dia akn kc tau jgk apa jak yg dia mampu kc..
aku plk ndak kesah lah jgk..
ndak lah smpi nanges2 hentak2 kaki..
klu ndak dpt apa yg d hajat..
kena jgk paham kemampuan laki terchenta..
klu dia se org jutawan..ndak pa lah jgk kan..
hari2 aku buli mintak hadiah..
nah tu la psl ndak dpt laki jutawan..
psl ada niat ndak bgs suda dlm hati..
hehehe..
dasar pompuan mata duitan..
tp mmg pompuan macam tu bah..
manada pompuan ndak suka duit utk p soping..
klu aku merajuk laki aku blang senang jak mo pujuk...
bwk jak jln p soping..or p blanja jak aku mkn2 d luar..
trus kool....hehehe..
tp semua nie hanya d buat dgn laki terchenta..
dgn lelaki2 selain laki sendiri ndak perna plk..
jauh2 palis2...
ndak perna lah terlintas mo mengikis or minta belanja org lain selain dr laki sendiri..
semenjak suda kawin n ada anak nie..
kawan aku ..bff aku..
hanya lah laki aku..n anak2 aku..
susah senang aku laki aku jak sentiasa ada d sisi..
jd sebagai aku punya penghibur d kala suka dan duka..

nah...tingk la ini pics d bwh..
ini lah bah hadiah yg aku dpt..
al-maklum lah..10 thn aku kawin..
dgn 2 org anak..
byk suda part2 bodi aku nie..
yg lari suda alignment nya..
jd suda smpi masa nya aku
request aksesori utk kc fix balik mana2 part yg suda lari tu..
bkn jgk utk org lain..
utk laki aku jgk..
bla aku suda lawa..laki aku pun akan bangga jgk..
biar pun bini dia suda tua..
tp bodi masi lah mantop...
hehehe..


nnt aku kc buat n3 khas..
napa aku pilih brand ini..
apa yg spesel ..



taraaaaaaaaaaa

'
'
'''


'


'


'
















'

dx lingerie 1 set
harga x pyh lah kc tau..
malu plk aku..
hehehe
tp klu btl2 mo tau..pm la aku..




harap2 lps nie..aku jd mcm pompuan yg sdg pakai dx nie..
nah...jgn kamu urg jeles plk kan..
hehehe..
kamu urg pun buli jgk tu..
asal kan sanggup jak be kurban..$$$$...

skrg ada cara pembayaran yg mudah ..
selain cash/card credit ..guna AEON servis..
sgt2 mudah n cpt..interest 1% shj


nmpk tu gbr bodi2 yg mengelebeh sana cni tu..
mcm tu lah aku lebi kureng..
heheheh
tp yg itu bkn lah bah aku..
jd klu2 kamu rasa bodi2 kamu urg suda jd mcm tu..
atau ndak mau jd mcm tu..
cpt lah kamu kol or email aku..
aku kn dtg kc kamu servis 5 star..
dgn sgera..any way n any tym jak..
^______________^

wassallam


Wednesday, June 15, 2011

AKU LANGGAR ORANG..

arini..pagi2 lagi ujan lebat..
klu ndak pyh p keja kan bes..
tarik selimut tidur dlm pelukan..ngeeeee..

arini..mcm besa..aku dgn keta kecik ku..
n asben jalan dulu dgn my noti boy..
b4 jln aku jemur kain dulu..
ari2 mcm tu la rutin aku..
klu b4 tidur masuk kain kotor dlm mesin..
bisuk baru jemur..

ujan lebat 1/2 way jak..
smpt lg singgah beli karipap c kakak..
d restoran inangs likas plaza..
pagi2 aku mmg ndak sempat mo masak2..
sian kan anak2 aku..
urmmmmmm...T________T

bermula lah cerita nya..
bla smpi skulah madrasah d masjid bandaraya likas tu..
kereta mmg sda tgl ckit..
yg ada pun myb keta ustad/ustazah nya..
sepatutnya anak aku masuk 7.30 pagi..
aku smpi suda lewat pun..jam 7.40pg..
keta suda kurang jd buli la parking betul2 dpn gate..
jd senang aku tingk anak aku suda masuk dlm dgn jelas nya..
lps tu sempat jgk aku kemas brg2 d seat dpn tu masuk bonet..
lps tu..dgn konpiden nya..
toleh side miror kiri n kanan..
ok..1 keta invader mo masuk parking..
n satu keta naza/kancil mo kuar..
parking btl dpn pintu gate..tp yg tu bkn parking..kira tepi jln..
aku tingk wife dia..myb la wife nya ..'baru mo masuk keta..
jadik buli la aku undur keta..
konpiden undur..
dgr bunyi sensor park mcm besa..
tiba2..aku dgr org teriak..
toleh side miror..
ALAMAK..AKU SUDA LANGGAR KERETA ORG LAH..
mula2 aku pkir langar keta org lah..
sekali aku kuar..aku suda langgar org..
dowh...trus be gagar satu badan..
cpt2 turun..p cek p tanya..
ada pa2..kah..
nmpk tu org teda jgk cedera luka..
or be darah..
tp mcm dia kesakitan plk..
doina..kuat la suda aku p undur n impit dia td tu..
rasa sgt2 guilty..
org tu ekceli..park blkg kereta aku..
n yg tu bkn parking..
jln kuar masuk 2 lorong..
bla dia park tepi keta mmg ndak buli lalu..kena guna satu lorong saja lah..
klu ikut..secara legal..keta tu pun salah jgk..psl dia berhenti n turun kn anak d tmpt yg bkn parking..pdhl tym tu ada byk lg parking..klu malas masuk parking pn buli maju dpnlg ckit..yg bkn area kereta mo reverse..tp suda takdir..benda mo jadik..aku undur ndak nmpk dia yg baru parking ctu..nah suda te langgar..klu ikut ndak lah bah langgar..tp aku undur n dia sdg bukak pintu keta mo kc kuar anak nya..jd dia te himpit tu pintu kereta..nasib jgk ada pintu kereta tu..tp kereta aku n pintu kereta tu teda jgk kemek2..kecuali ada kesan kemek cki d tepi dinding keta tu kesan dia menyandar yg kuat la kesan dr himpitan keta aku jgk kali tu..

rasa sgt2 guilty..mintak no.tel nya..
duduk dlm keta..tel my asben..
lps tu kol blk org tu..bwk g klinik..
biar la aku bwk g klinik n tanggung de kos..
takut ada efek yg ndak bgs kemudian hari..
aku jgk yg d blame..

so dr pagi smpi jam 10..
aku d klinik..dgn org yg aku langgar..
jumpa doktor cek segala2..n x-ray jgk..
sukur la teda jgk patah2 or retak2..
cuma ada bengkak..
dktr akan jmpa isnin lg sekali..
n org tu d bg mc 3 hari..
nmpk mmg trauma jgk org tu..
sian jgk la kan...urmmmmm:(

moral of dis stori..
1) hati2 bla mo undur keta..
2)tingk  side miror byk kali..miror tgh..miror kecik yg bulat pun ada..
3)jgn parking d tmpt yg bkn parking..biar lah jln jauh asal kan selamat..

Tuesday, June 14, 2011

Wanita muda tidak kisah bermadu sudah jadi trend

KUALA LUMPUR 13 Jun - Rela hidup berkongsi kasih atau bermadu kini menjadi trend bagi wanita berusia di bawah 30 tahun kerana kebanyakan lelaki yang sudah berkahwin kukuh dari segi kewangan.
Pegawai Psikologi Bahagian Kaunseling dan Bimbingan Kerjaya Jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP) Universiti Malaysia Sabah (UMS), Zaiton Mohd. berkata, mereka memilih lelaki yang sudah berkahwin kerana mahu bergantung hidup dengan golongan itu.

"Lelaki yang sudah berkahwin juga lebih matang dan emosi lebih stabil berbanding dengan lelaki muda," katanya.

Laporan Khas Utusan Malaysia yang disiarkan hari ini mendapati wanita muda di negara ini terutama yang berusia bawah 30 tahun lebih terbuka untuk hidup bermadu berbanding mereka yang melepasi usia tersebut.

Kaji selidik rambang akhbar ini terhadap 400 responden sekitar ibu kota mendapati, walaupun jumlah menentang poligami melebihi kumpulan yang menerima, namun golongan wanita muda tidak lagi kisah hidup bermadu.

Tambah Zaiton, ibu bapa juga lebih bersikap terbuka dan tidak kisah dengan pandangan masyarakat mengenai hidup bermadu dan ia menjadi perkara biasa pada zaman sekarang.

Sementara itu, Pensyarah Kanan Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Ratna Roshida Ab. Razak berkata, perkara itu menjadi trend sekarang kerana wanita muda inginkan lelaki yang banyak pengalaman dan boleh menjaga rumahtangga dengan baik.

"Suami orang lebih matang dan berpengalaman tentang soal perkahwinan berbanding lelaki yang belum berkahwin.

"Apa yang dilihat pada hari ini, kadar penceraian yang tinggi berlaku di kalangan wanita yang berkahwin dengan lelaki muda kerana mereka tidak pandai mengawal emosi," katanya.

Menurut Presiden Kelab Wanita Perak Bahagian Kuala Lumpur dan Selangor, Datuk Siti Hendon Chik pula, trend lelaki berusia berkahwin dengan wanita muda tidak harus digalakkan kerana ia menyebabkan keruntuhan sesebuah keluarga.

Jelas Siti Hendon, wanita muda seharusnya mencari pasangan hidup yang sebaya untuk berkongsi dan mempelajari pengalaman hidup berumahtangga dan bagi lelaki berusia pula, mereka seharusnya lebih matang dan memberi perhatian sepenuhnya kepada keluarga.

"Perbezaan usia di antara golongan muda dan yang berusia mengundang masalah pada masa akan datang kerana perbezaan cita rasa dan pemikiran," katanya.

* Laporan khas wanita muda tidak kisah bermadu di muka 21

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

BAGI SAYA..ORG2 SPT INI..MMG SUKA MENGGUNAKAN JALAN PINTAS UTK SMPI KE DESTINASI YG DI INGIN KAN..ORG2 SPT INI BERSIKAP PENTING KAN DIRI SENDIRI..TIDAK FIKIR PERASAAN SESAMA WANITA MCM MANA..CUBA BAYANGKAN KLU IBU/EMAK PEREMPUAN2 BWH 30-AN ATAU BAPAK MEREKA KAWIN DGN PEREMPUAN2 BWH 30-AN..RASA2 NYA MEREKA SENDIRI AKAN MELENTING ATAU MARAH....KLU DIRI SENDIRI YG TERKENA BARU LAH TAU TINGGI RENDAH NYA LANGIT ITU..SUAMI2 ORG YG DI ANGGAP TELAH STABIL TU..SEBENAR STABIL ATAS BANTUAN ISTERI SENDIRI..PENGALAMAN YG DIMILIKI ITU JGK DI PEROLEHI DARI ISTERI SENDIRI..TANPA ISTERI ..SUAMI2 INI TETAP AKAN SAMA SPT LELAKI MUDA YG BLM BERKAWIN TU.. KEADAAN INI BERBEZA JIKA ISTERI RELA HATI ..TP ZAMAN SKRG NIE MANA ADA ISTERI YG RELA BERMADU..KERANA BERMADU TU HANYA SUNAH SAHAJA YG MAMPU D TURUTI..TAPI TANGGUNGJAWAB DAN AMANAH YG SEPATUTNYA DI PIKUL TIDAK AKAN DPT DILAKSANAKAN..JADI SEBAGAI SUAMI ..HARGAILAH WANITA YG TELAH BYK BERKORBAN UTK ANDA..JIKA ISTERI ADA KEKURANGAN..INGATLAH BAHAWA DIRI SENDIRI PUN ADA JGK KEKURANGAN NYA..KEPADA WANITA BWH 30-AN TU..JGN LAH ROSAK KAN KEBAHAGIAAN ORG LAIN DEMI KEPENTINGAN DIRI SENDIRI..

Monday, June 13, 2011

klu drive lori x pyh pakek tali pinggang ..

ada kah aku se org jak yg x tau..
n ada kah aku se org jak baru tau..
ngeeeeee....hehehe..

aritu g keja tym cuti skul kami guna satu keta jak..
otw g keja tu..nmpk pak pulisi buat rod blok..
nmpk lah ada yg kena thn..
jadik aku bt2 andaian kunu2..
driver2 tu sume ada bt sumting yg x ikut peraturan..

sdg otw tu..
aku nmpk driver lori x pakai tali pinggang..
jadik aku pun..ckp dgn asben yg tgh drive tu..
"ah..ini komfem kena thn..ndak pakai tali pinggang.."
ah yg tu pun..kebetulan plk jln tu mmg ada 2-3 buah lori sdg lalu.."

hehehe..
sekali asben aku ckp..
driver lori mmg ndak payah pakai tali pinggang lah..
ahhhhhhhhhhh....iya kah..biar betul..
kenapa aku selama nie ndak tau pun..
hish3x...sungguh lah teda adil...
itu kan kenderaan jgk..jln atas jln raya jgk..
trus aku trip2 org bengong...heheheh..

sian nya aku terhadap diri sendiri..
masi byk lg ilmu d dada yg kureng..
harus la rajin menuntut ilmu lg..
klu ini mcm..
^_______^

buzzzz...bizi

2 wiks lg masa yg ada utk aku mengasi siap keja2 in hand..
dush3x..rasa2 mcm mo terbang tinggi2 ..
n landing atas padang bola..

mmg la bah nama nya jgk mkn gaji..
jadik keja misti sentiasa ada in hand..
tp aku kena siap kan keja nie..
b4 24hb..
itu keja yg in hand skrg..
klu ada lg keja2 yg tba2 dtg mcm bola..
tu yg aku paling ndak suka..
mau2 jak aku sepak mcm bola klu ada tba2 keja d kc secara ad hoc..

aku sgt2 buzz..bizi
very2 de urgent..
masa tgl 2 wiks lg..
mo kc siap keja in hand nie..
27hb aku kena terbang lg..

kunu2 aku akan jd tukang cek..
kunu2 aku punya part suda la perfek..
n then buli lah tembirang2..
p cek urg punya keja..
padahal..aku punya part cni lg byk yg masi huru hara..
doina..napa lah ISO nie d cipta kan..
dush3x...rasa mcm mo tumbuk diri sendiri..
suda jgk kena xplain apa tu ISO..
n apa tujuan nya di ciptakan..
alamak..aku purak2 lupa lah...
sori la kpd yg akan d cek..
bkn aku yg mau..
tp SYMP bah aku nie..
huhuhu...

tp part yg paling akus sadis..
adalah utk meninggalkan anak2 n laki terchinta..
seminggu tu tau..
sian dia org mcm lately nie..
selalu suda kena kc tgl2..
biar pun ada yg kc kwn dia org bla aku tedaa..
tp tatap jgk rasa guilty..n wori..

Friday, June 10, 2011

anibeseri ke-10..

al-kisah-nya...

1hb june..
genap 10 thn aku kawin..
terasa mcm baru 1 thn berlalu..
10 thn kawin anak 2 urg suda..
sukur lah..dgn rezeki yg d kurniakan..
tiada yg lebi bernilai dlm idup ini..
selain dr anak2 yg d kurniakan..
aku ada masalah kesuburan dats y..
susah mo dpt anak..
myb ada hikmah nya..
kta ndak tau kan..
planning mo bt anak yg ke-3..
tp tnggu dlm dlm ujung thn nie..
semuga rezeki itu tetap ada..

sempena 10 thn yg suda berlalu..
laki bini ambik cuti..
planning mo p cuti2 sabah jak..
tp masa yg ada..teda begitu sesuai..
cuti2 d kk jak lah..sama anak2..
tba2 plk slps 10 thn berlalu..
hubungan kami blk mcm zaman baru2 kawin..
zaman be cinta cintun..
bes plk..ngeeeeeeeee...
mmg gtu ka feeling bla suda 10 thn berlalu..

setiap perkawinan..
tipu lah bla aku teda mengaku..
ada nya musim2 panas sejuk luruh bunga..
mcm2 musim ada..kalah 4 season yg ada d negara barat tu
kawin nie ibarat main layang2..
kena bijak menarik tali nya..
klu x bijak layang2 akan jatuh..atau tali nya akan putus..
main layang2 jgk kena ikut angin..klu angin tiada layang2 x kan naik tinggi..
sepa pun kta..bla suda sudi berkongsi rasa syg n rindu..
terima lah dia dgn hati yg ihklas n jujur..
teda manusia yg sempurna di dunia ini..
kta saling memerlukan..
ibarat nya.. ur give ai tek..n ai give ur tek..
hehehe...klu dtg segala hantu jembalang yg cuba memusnahkan
kebahagiaan kta..jgn la trus jatuh melatah..
apa yg telah menjadi hak kta..hendaklah kta pertahankan hingga ke akhir nya..
kecuali takdir Tuhan yang maha Esa..
kepada hantu2 jembalang tanah..yg kemaruk atau gila bayang tu..
di persilakan pergi main jauh2..suh2x..p ko sana..
hehehe..


10 thn berlalu..
byk jgk susah senang yg d lalui..
nnt aku ceta dlm n3 yg lain spjg 10 thn tu apa yg kami lalui..
skrg nie..teda lah jgk idup tu senang..dan teda lah jgk susah..
tiap2 bln ada gaji..rmh pun sda ada..
keta pn suda 2 bijik biar pun bkn keta mewah..
semua nya tu..sukur alhamdulillah..atas rezeki yg d kurnia kan..

semepena 10thn anibeseri nie..
dpt hadiah spesel plk..
hehehe..
tenkiu my luv..
x sangka plk dpt hadiah mcm tu..
selalu nya..atau mmg selalu nya aku yg request mo hadiah apa..
besa nya la kan..misti jujur..nnt mkn hati..
hadiag anibeseri kah..hadiah besday..
misti aku akan request mau apa..
2-3 wiks b4 smpi ari nya..suda d remind2..
sama laki sendiri ndak payah malu2 kusing..
mintak jak apa yg d mau..
tp besa nya aku akn mintak ikut bajet yg my luv ada..
klu ikut napsu aku..semua d 1B tu aku mau jd kan hadiah..
hahaha..pompuan bah normal lah kan..kc lah duit 10k..dlm sehari jak pn buli abis..
ndak pyh lah p jauh2..p 1B tu pun buli abis ndak smpi sehari...
apa hadiah nya..nnt lah aku kc tayang2 cni ah..buang tebiat ckit2..
hehehe...tp jgn lah plk pikir aku mo riak or kc dengki2..
aku ikhlas psl aku bahagia..dpt hadiah..hehehe..ngeeeeeeee

ok lah penat suda aku membebel..
anak2 teda d rmh..tp blog n fb teda masa mo bukak..
tingk tv pn teda masa..nora elena 1 minggu suda aku mis..
bla berdua2 jak laki bini d rmh..sunyi sepi plk..
malas masak ..malas mengemas..semua lah malas..
tp tatap jgk lah ada part2 yg aku rajin..tp biar lah rahsia...
ndak bulireveal cni..be dusa..kahkahakaha
semangat rajin tu ilang bla anak2 teda d sisi..
ari2 p kuar be dating..tingk wayang..
buat wayang...opppppppsssssss...18sx plk...
ngeeeeeeeeeeeeeeeee

Wednesday, June 8, 2011

banyak nya duit terbang melayang..

bln nie..byk duit te buang..
huhuhu..
trus sakit kepala..sakit jiwa..
keta yg aku pakai skrg..
keta yg suda tua..
lebi kurang 10 thn suda..
tp aku start pakai 100% last yr..
hehehe..b4 tu..my asben la yg drive..
aku kn baru jgk dpt lesen thn 2008 tu..
itu pun suda terpaksa baru gigih mo p ambik lesen..
ada hikmah jgk aku tukar tempat keja yg pengangkutan awam nya..
amat susah..pindik ceta..teda la bas yg lalu ctu..
tp skrg ada suda..klu tym aku pinda cni bas lalu..
komfem smpi skrg aku masi malas mo ambik lesen...
n be sukur jgk lah..bla my asben terchinta sudi sponsor 100% kos ambik lesen..
kira nya dia bagi duit selonggok..nah p la ambik lesen...
dlm hati tym tu..mula suda kuar tanduk2 setan..
"ALANG KAH BES NYA KLU DUIT TU..D KC UTK AKU BUAT SOPING MOPING"
heheheh....tp nasib la jgk aku nie ISTERI ya mithali...
jujur dgn laki..dgr ckp..kunu la...hehehe..
ada jgk part2 yg d dgr..ada jgk part2 yg aku kepala batu...
tp my asben tatap jadi pujaan hati ku..ever n forever...
n aku jgk tetap jd isteri pujaan terchinta ever n forever...
kwek3x..uwekkkkkkkkkkkkkkkkkk...jgn muntah cini..

since my 1st doter start skul..
aku suda mula pikir..
mcm mn mo urus anak2..kli suda start skul..
dgn hanya satu keta yg comel lote itu..
mana lagi mo ke ngantar ambik laki dr spital..
alamat hari2 lah aku masuk opis lmbt..
kuar masuk opis macam opis tu bapak aku yg punya..
sgt2 rasa guilty d hati..
so..dlm diam2 aku p sevay keta..
kunu2 duit byk lah..mau beli keta baru sebijik..
tp tym tu teda lah terniat mo cari keta yg hebat2...
yg terpikir d hati tym tu..
mo cari keta yg aku mampu byr tiap2 bulan..
wit out menyusahkan bajet2 yg penting...
my asben tym tu teda setuju bila aku blang mo beli keta baru..
psl ndak lama lagi kami mo start masuk rumah baru..
byk brg mo beli..n gaji pun suda start kena potong byr rumah...
tp..tym tu aku lg susah hati..bila start pindah rumah baru..
opis n skulah anak2..suda jauh dr rumah..

dlm diam2..aku yg kepala batu nie..
p la cari dealer keta proton
yg x mintak deposit byk..
klu teda payah deposit lg bagus..
last2 aku jumpa jgk dealer yg d sembulan tu..
cara aku beli keta lg bes..
asben x tau langsung..
aku g dealer keta..
tanya sm dia org.."kamu ada stok keta saga apa"..
n "..apa kaler yg ada.."...
aku kc tau aku mau keta dlm seminggu nie jgk...
n mmg betul urusan aku beli keta dlm seminggu jak selesai..
termasuk urusan bank..my asben aku tau aku suda urus belu keta..
bla 2-3 days lg keta mau kuar..mmg aku tym tu pikir kan keta utk be geraj shj..
lain2 teda suda aku ter pikir...
so..start disember 2009..aku pakai keta lama@kelisa..
n my asben pakai keta saga...
biar pun my asben x setuju pada mula nya..tp akhir nya..jd satu kemudahan yg sgt2..memuaskan hati jugk...psl masing2 ada keta..n kami senang be gerak ke sana ke mari..mengurus anak2..n urusan keja..

tp last wiks..keta kelisa..d kc masuk hopsital@woksyop..psl kesian sgt..
mcm byk suda sakit2 nya..sebelum tahap kritikal bagus lah d kc rawatan segera...
dan...mmg byk lah kos yg kuar utk merawat my kelisa tu..
kos d woksyop jak dlm 1k+++...kos sebenar hanya my asben yg tau..tp dgr2 mcm lebi 1k..koyak rabak poket my asben...kemarin lps ambik keta dr woksyop..kunu2 lega lah keta suda sihat walafiat slps d rawat..
sekali nya pulak...ekon keta lagik rusak...adoina...sian my asben..mengeluh lagik..terpaksa jgk bikin ekon keta kemarin..tambahan lg skrg musim ujan..bikin ekon kos nya ngam2..1k...sedih nya aku tingk duit mengalir mcm tu..klu lah duit tu kc sama aku..buli p soping d 1B...:(

begitu lah al-kisah nya..duit yg byk melayang d bln june ini..
psl keta kesayangan aku tu..n keta tu sija lah yg aku pandai pakai smpi skrg..
saga yg ada pun smpi skrg aku ndak berani lg drive..aku nie penakut mo try2 bwk keta lain..
perna try drive keta kancil adik d kg...sekali nya..smpi tgh jln keta tu..terpaksa panggil urg lain tulung bwk blk...hehehe...agak2 nya bila aku berani bwk keta lain...